високоефективни хора

Техники за високоефективни хора

10.05.2017

Високоефективните хора са онази странна порода, която изглежда от страни така, все едно че прави с лекота по 16 неща едновременно. Те са навсякъде, могат всичко и никога не се оплакват от затрудненията. На моменти като ги гледа човек, се чуди дали под кожата им не се крият металните части на киборг. Ако и вие искате да станете такива, ето няколко техники:
високоефективни хора

Тайната на успеха в живота е да бъдеш готов за добрата възможност, когато тя настъпи. Бенджамин Дизраели

Усвоете мултитаскинг

Последните проучвания оспорват твърденията за ползите от мултитаскинг. В крайна сметка и той като всяко друго нещо зависи от това кой до колко добре го е усвоил. Да правиш по няколко неща едновременно е въпрос на сериозен тренинг и изключителна концентрация. За да станете експерти в това, започнете с две неща едновременно. Когато успеете да ги направите и двете едновременно перфектно, без да се затруднявате или да се обърквате, прибавете трета задача. Така ще отключите нови нива на съзнанието си и ще придобиете нови умения. Опитайте.

Делегирайте задачи на подходящите хора

Високоефективните хора се отличават освен с умението да правят по много неща, да осъзнават кога не могат да се справят с всичко. Ако видите, че не може да се справите, разпределете част от останалите задачи между други хора, за които може да разчитате на тях. От страни високоефективните хора може да изглеждат като роботи, но всъщност те просто притежават умението да гледат реалистично на ситуациите и да се справят с тях.

Спазвайте конкретен график

За да се справяте с всички поети ангажименти, трябва да имате железен график и още по-желязна дисциплина. За да бъдете високоефективни хора, направете си високоефективен график и го спазвайте. Всеки понеделник отделяйте по около час, за да подредите седмичните си ангажименти на хартиен или електронен носител. Така няма да губите фокус. През останалото време просто добавяйте новите задачи.

Приоритетизирайте действията

Най-спешните и най-важните неща са тези, които се стремим да свършим първи. Разграничавайте задачите си по приоритети. Високоефективните хора правят първо това, което ще им даде полезни резултати в бъдещето. Организирайте си графика и преценете приоритетите.

Планирайте действията си

Планирането е неизменна част от ежедневието на високоефективните хора. Всеки добър план, ще доведе до успех. Научете се да бъдете успешни хора. Умните помнели, а по-умните си записвали. Бъдете от по-умните и планирайте. Така няма да имате пропуски и ще бъдете част от истинските високоефективни хора.

Намерете време за почивка

За да сте истински успешни, трябва да съумявате не само да работите, но и да почивате ефективно. Всеки организъм, колкото и силен да е, рухва при прекалено натоварване. Организирайте времето си така, че да почивате пълноценно. Това ще ви осигури време за презареждане на организма, освежаване на паметта и подобряване на тонуса. Погрижете се за себе си, за да станете високоефективни хора.