Най-трудно достъпното място

Най-трудно достъпното място на Земята (Видео)

18.06.2017

 

С всички приказки за колонизиране на планетата Марс, се създава илюзията, че Земята и всички загадки свързани с нея са били открити до 2017 г.
Най-трудно достъпното място

Ние все още не сме успели да завладеем нашата планета напълно.

Но тъй като тези странни форми на живот и наскоро прекласифицираният континент Зеландия може да свидетелстват, че нашата планета е пълна с изненади, дори и за най-големите авантюристи.

В поредното видео на RealLifeLore ще можем да видим най-отдалечените и най-трудно достъпните места за физическо пътуване на планетата, като се започне с островите Питкерн – британска задморска територия локализирана в средата на Тихия океан, където живеят само 49 души.

Както обяснява видеото съществуват парцели земя, които могат да бъдат закупени в този красив тропически рай, но не с цел ваканционна дестинация.

Няма летище на островите Питкерн, така че единственият начин да стигнете дотам е с лодка, а лодките рядко посещават тази трудно достъпна дестинация.

И най-откачената част е, че преди дори и да се качите на тази лодка, ще трябва да издържите около 24 часа от няколко полета, за да стигнете до острова във Френска Полинезия, наречен Мангарева, а там самолетите пристигат само веднъж седмично.

След като пристигнето благополучно на остров Мангерева ще трябва да пътувате на 531 километра с лодка, за да стигнете до островите Питкерн и това ще ви отнеме около 32 часа. О.о… и да не забравим да споменем, че единствената лодка, която да посещава островите за да прави доставки, идва само веднъж на всеки три месеца.

Но това не е нищо, ако обмисляте да стигнете до островите Кергелен, наречени “запустелите острови”, намиращи се в Индийския океан на 3 300 километра от най-близкия друг населен център в Мадагаскар.

Там живеят само учените и както островите Питкерн няма летище, така че трябва да пристигнете с лодка, която посещава архипелага само четири пъти годишно. Но за разлика от Питкерн, разходката с лодка ще ви отнеме цели шест дни, дори след като сте стигнали до отдалечения остров Реюнион, край югоизточното крайбрежие на Мадагаскар.

Ако търсите предизвикателство (освен да се стигне дотам), островите Кергелен са вашият правилен избор за целта.

Предполагаме, че не искате да се изкачите на връх Сидли – най-високият спящ вулкан в Антарктика, който също се оказва в най-отдалечената част на Антарктика.

Толкова е трудно да стигнем до там, че никоя страна на Земята дори не иска да претендира за собственост.

Само трима души са съобщили, че са стигнали до върха на Сидли и това се е случило през последните няколко десетилетия.

Но във видеото са показани далеч по-опасни планински върхове и това дори не е близо до най-трудното място, на което бихме могли да стигнем на Земята.

Гледайте!