Социални мрежи

Социални мрежи – Какви ползи могат да извлекат студентите

22.05.2017

До голяма степен социалните мрежи все по-активно навлизат в ежедневието ни, преобръщат света ни и ни въвличат все повече в техните дълбини. Използвайки социалните мрежи разумно всеки един успешен студент може да извлече положителни ползи и да ги превърне в мощен двигател на кариерното си развитие.
Социални мрежи

Да го лайкнеш или не, това е въпросът.

Оставаш свързан с приятели

Без значение дали оттук нататък ще решиш да работиш в голям компания или ще опиташ да реализираш собствен бизнес, контактите и приятелствата създадени по време на студентските години са важен и ценен ресурс. Те са онези топли контакти, които биха могли да те препоръчат за интересна позиция, да ти подадат ръка в труден момент или да ти препоръчат приятел или специалист, когато имаш нужда. Всичко това е на един клик в социалните мрежи. А най-хубавото е, че дори не е необходимо да сте в една и съща точка на планетата или в един и същ часови диапазон.

Средства за комуникация

Социалните мрежи предлагат богат набор от средства за комуникация – видео разговори, чатове, снимки, клипове. Това подпомага комуникацията между студентите. Използвайки ги разумно, всъщност бързо и лесно можете да общувате на различни и интересни теми.

Бърз достъп до новини

Новини и събития – социалните мрежи ви държат информирани за всичко, което се случва. Ако Вашите приятели се интересуват от дадено събитие, поровили са се, открили са го, то от вас се иска един клик, за да се запознаете с него и да намерите време да присъствате. Обучения, уебинари, лекции, уъркшопи и какво ли още не – социалните мрежи бъкат от предложения.

Постигане на по-лична връзка с околните

Когато се запознаете с един човек, вие придобивате представа за него от времето, което сте прекарали заедно и проведения разговор. В социалните мрежи бързо и лесно може да направите пълен профил на човека, откривайки ваши общи теми и интереси.

Приятелства със сходни интереси

Ако интересите на приятелите ви се различават от вашите, потърсете в социалните мрежи групи от хора, общества или страници, в които да намерите тези, които се вълнуват от вашите вълнения. Това ще ви помогне да изградите своя нова среда, която да ви помогне за професионалното ви развитие.

Работа в мрежа

Работата в мрежа е чудесна допълнителна екстра опция на социалните мрежи. Общи чатове, конферентни разговори, видеа, споделяния на работни файлове. Тонове информация, която може да обменяте бързо и лесно.

Безплатна реклама

Всяка социална мрежа предоставя опции за платена реклама, но не ограничава възможностите ви за безплатна такава. Използвайте ги, за да бъдете успешни и да промотирате себе си и работата си по начина, по който смятате за добре.

Творческо изразяване

Този начин всъщност е вашата визитка – това, което ви отличава от останалите. До каква степен ще бъдете гъвкави и креативни, зависи от вас. Разгледайте предложенията и открийте себе си. Интернет е неизчерпаем източник на идеи.

Глобализация

А най-хубавото е, че всяка ваша идея след един клик ще бъде видима по целия свят – без значение от времето и часа.

Използвайте разумно социалните мрежи!